Griet Op De Beeck in Akrostiş!

In 2013 debuteerde de meest populaire schrijfster van Vlaanderen op dit moment met haar boek “Vele hemels boven de zevende “ . Een schi erende roman over vijf familieleden die proberen overeind te blijven in dit leven. Drie jaar later zijn er meer dan 150.000 exemplaren van het boek verkocht en is het toe aan de 39ste druk. Binnenkort verschijnt de verfilming er van in de bioscoop. Wij zijn erg vereerd om, bij wijze van smaakmaker, een fragment van haar boek in Akrostiş te kunnen publiceren!

“’Voor mij waren mijn kinderen net een reden om te kiezen voor een ander leven,’ zegt Esther. ’Mijn psycholoog hee mij dat duidelijk gemaakt Dat ik zonder het te willen of te bese en allemaal doorgaf aan hen. Al die angsten van mij (…) Terwijl, als ik zelf echt kies voor het geluk, dan worden zij daar ook beter van. Want dan krijgen ze de dingen mee om zelf later blije mensen te worden.” (pagina 199)

“ Eva vroeg zich dat af: waarom mensen niet gewoon krijgen wat ze verdienen, misschien omdat ze ook moeten verdienen wat ze krijgen, denk ik nu. Want dat is moeilijk: naar jezelf kijken, en naar het leven dat anderen hebben geleid, je afvragen of het beter kan, durven toegeven van wel. En dan genoeg op jezelf vertrouwen om te kiezen voor verandering.(…)Dan krijgen wat je al die jd wou, dat is het mooiste wat er bestaat. Want er is niet zoiets als een perfect leven, maar wel iets als het beste.” (pagina 267)

boek